Studentlivet

Studentlivet när man studerar

När man läser på universitet eller högskola så finns det så mycket annat som tillhör studentlivet än bara själva studierna. Självklart är ju målet att man efter sina år som student ska vara klar med den utbildning som man påbörjade eller någon annan. Det är inte meningen att man ska slösa bort sina år, men man måste hur som helst komma ihåg att studentlivet är mycket mer än bara studier.

Studentlivet en frihet under ansvar

Många när de börjar plugga på universitet eller högskola så väljer de att flytta till en annan ort. Plötsligt måste man stå på egna ben och ta ett ansvar som de flesta inte har behövt tidigare. Fram tills man tar studenten så har de flesta bott hemma och inte behövt ta ansvar och ha en budget som man behöver följa. Plötsligt så har man hyra, mat, el och många andra räkningar som ska betalas, vilka tidigare ens föräldrar ofta har betalat. Men hur som helst anser nog de flesta att friheten är värd väldigt mycket. För de flesta studenter är det tur att det finns bidrag och lån att få från Centrala Studiestödsnämnden – CSN.

Studentkåren

Studentkåren är en trygghet för många under tiden som student på universitetet. Här kan man till exempel få hjälp om man har problem med universitetet och det generella mottot för kåren är att ta hand om studenternas intressen. Men även en stor del av det sociala livet hittar man genom kåren. Här finns det massor av olika föreningar som man kan vara en del av. Man kan till exempel hitta föreningar för jurister, studier, politik, musik, fest och jämställdhet med mera.

Fest och sport

En stor del av studentlivet för många på högskolor och universitet är alla de fester och andra evenemang som anordnas. Många sportar också mer än man gjorde tidigare. Man känner ofta att ens livsstil under studietiden inte är den mest hälsosamma och därför ser man till att hålla igång regelbundet. Många universitet har sina egna gym och andra träningsarenor där man som student kan träna till rabatterade priser.

Musik

Många anser sig ha väldigt bra sångröst när man pluggar och speciellt under sena festkvällar, därför är det tur att många läroverk erbjuder en kör som man kan vara en del av och visa upp sina musiktalanger.

Vi på malmostudentkor.se önskar er all lycka till med ert studentliv oavsett var i landet ni studerar.

Copyright © 2018. All Rights Reserved. Välkommen till malmostudentkor.se | Suited Theme by Flytonic.